Bli smyckekonsult för dag och natt!

- lättförtjänta pengar med ett roligt extraknäck!

Svarar du “JA” på ovanstående frågor låter det som om du är klippt och skuren för att bli smyckekonsult för dag och natt!

Denna text vänder sig i första hand till dig som vill jobba med dag och natt som smyckekonsult på homeparties, hemförsäljning. Har du butik och är nyfiken på hur du kan erbjuda dina kunder smycken från dag och natt, eller vill du inleda någon annan typ av samarbete får du gärna ta kontakt med oss då upplägget kan behöva modifieras med tanke på startpaket och så vidare. Vi är alltid öppna för dialog!

dag och natt erbjuder individer över hela Sverige att prova på att jobba som smyckekonsult för dag och natt. Vi finns representerade i kommuner från norr till söder men vill gärna bli fler! Det kan dock vara värt att veta att vår organisation är ganska “platt”. Du får en gåva om du “tipsar in någon”, men de pengar du tjänar är på ditt eget arbete, inte på att bygga upp stora nätverk. Läs mer under “Värva en vän” nedan.

En smyckekonsult jobbar oftast via hemförsäljning, homeparties, som du själv bokar in – oftast bokar någon gäst på en smyckevisning en egen träff och det rullar på ganska lätt. Till din hjälp har du en genomabetad kollektion och utvalda och attraktiva tackgåvor.

Hos oss kan du bli smyckekonsult med en låg investeringskostnad direkt vid starten. Du köper ett startpaket för 1 500 kr, startpaketets innehåll varierar efter år och säsong, och värdet ligger på ca 6 000 kr. Du har en god marginal (20%*) på smyckena redan från start, och efter att ha genomgått en e-utbildning (som vi jobbar på just nu) eller haft ett uppstartsmöte (helst via Zoom/Messenger eller liknande men telefon kan också gå bra) höjs du upp till 40%*.

Konceptet i korthet

 • Köp din startkollektion
  • Fyll i uppgifter som efterfrågas och gör eventuella tillval
 • Boka in ditt uppstartsmöte (med ägaren Veronika Berg)
 • Boka in visningar
 • Sälj!
 • Tjäna pengar!

Startkollektionen är det enda inköp du “måste” göra. Därefter kan du köpa in säsongskollektioner, mindre kollektioner eller enstaka smycken efter eget tycke och smak. Vill du till exempel satsa på stilrena smycken i dämpade färger, eller vill du ha mycket färg? Vill du även erbjuda lite andra produkter, så som sjalar, ljus, håraccessoarer? Du bestämmer…

Vi har jobbat hårt på att få fram ett koncept som är hållbart och attraktivt för dig som smyckekonsult, det har sett annorlunda ut genom åren, och det kan komma att ändras igen. Vi vill gärna ha feedback på både smycken och koncept och lyssnar på er och era synpunkter.

* Procentsatserna grundar sig på de kundpriser vi sätter i e-butiken. Du är alltid fri att sätta vilket pris som helst till dina kunder. Vissa artiklar kan vara undantagna från din smyckekonsultsrabatt, det gäller oftast artiklar som enbart återförsäljare har tillgång till. Det kan inkludera, men är inte begränsat till, säljmaterial, kollektioner eller vissa utförsäljningar.

Här kan du läsa vad några av våra återförsäljare tycker om att sälja våra produkter:

Min salong har sålt smycken ur dagochnatts sortiment i flera år nu och det är så bra att man kan köpa vilken kvantitet man vill och få snabba leveranser. Det finns även bra displayer att visa upp smyckena på.

Alla kombinationer gör att kunderna kommer tillbaka gång på gång för att förnya sig och hitta nya hängen mm till sina kedjor eller remmar.

Jag kör mest öppet hus hemma och det är väldigt uppskattat av mina vänner grannar och familj som vet vem de ska vända sig till när de behöver något nytt eller vill köpa presenter.

Det har varit så roligt att sälja dag och natts smycken genom åren. Lätt att sälja och lätt att boka nya visningar.
Bra priser och värdinnegåva som passar alla värdinnor!

Vad krävs av dig?

Under varje rubrik här intill kan du läsa om de villkor vi har för att du ska kunna bli smyckekonsult för dag och natt.

Det är viktigt att du läser igenom allt och är tillfreds med våra villkor! När du köper ditt startpaket bekräftar du att du godkänner dem.

Du behöver inte ha någon speciell utbildning eller erfarenhet för att börja som smyckekonsult hos oss, vi vill ge alla chansen att prova på. Märker du att det inte är något för dig har du 30 dagar på dig att skicka tillbaka kollektionen, som en “förlängd ångervecka”. 

Du behöver vara 18 år eller äldre för att få börja som smyckekonsult hos oss, men det finns givetvis ingen övre åldersgräns! Vi välkomnar nya entausiastiska smyckekonsulter i alla åldrar för att kunna möta värdinnor och kunder i alla åldrar.

För att behålla inloggning och övriga förmåner som homepartysäljare på dagochnatt.se behöver du ha en viss aktivitet. Fyra visningar eller beställningar per år med inköp på 1250 kr per beställning är ett gott riktmärke som miniminivå. Oftast är våra smyckekonsulter bokade mer än så – vilket också genererar en större förtjänst – men vi vill att det ska kännas roligt att vara smyckekonsult och inte vara en tung börda med massa krav. (Vi har dock valt att sätta ett aktivitetskrav för att minimera att någon registrerar sig för att enbart göra billigare inköp till sig själv.)

Når du inte upp till detta tar vi en kontakt för en lägesuppdatering. Vi utesluter ingen utan dialog – saker kan ju hända i livet som gör att man inte alltid riktigt rår på omständigheterna omkring sig. Kanske kan vi erbjuda tips och stöttning på vägen.

Du kan välja att betala din kollektion redan vid start via Swish eller med hjälp av de alternativ Klarna erbjuder, eller ansöka om att bli fakturakund.

Vill du bli fakturakund gör vi en sedvanlig kreditupplysning. Godkänd kreditupplysning ger dig då möjlighet att beställa i butiken mot faktura på 20 dagar vilket ger dig tid att samla in pengarna från kunderna.

Om kreditupplysningen visar hinder erbjuds du istället att bli direktkund och betalar då i samband med din beställning.

Du behöver alltid ange ditt personnummer, men vi gör ingen kreditupplysning om du betalar direkt.

Nej, vi ställer inga krav på att du behöver ha bil och körkort. Dock är det ju alltid lättare att ta sig till sina uppdrag med bil.

Vi erbjuder genomtänkt säljmaterial så du enkelt kan transportera kollektionen – dessutom tar ju inte smycken så mycket plats i anspråk!

När du köpt ditt startpaket får du en användare till webbshoppen som är kopplad till 20 % rabatt. Ett halsband som på webbplatsen kostar 100 kr kostar således 80 kr när du loggat in.

Efter uppstartsmöte/avklarad e-utbildning höjs du upp till 40 % rabatt och samma halsband kostar 60 kr.

Mellanskillnaden på 20 kr respektive 40 kr är din förtjänst.

Du är inte anställd av dag och natt utan du är själv ansvarig för deklaration av hobbyverksamhet/verksamhet.

Du är inte anställd av dag och natt utan har själv ansvar för den eventuella redovisning du behöver göra till till exempel Skatteverket eller liknande.

 • Uppstartsmötet eller e-utbildningen ger dig all information du behöver om smyckena, sortimentet och företaget
 • Du har alltid oss som jobbar på kontoret om du har några frågor
 • Om du har Facebook får du en inbjudan till en sluten grupp där vi samlar smyckekonsulter som kan hjälpa varandra  med olika frågor
 • Vi har ett gediget utbud av säljmaterial som hjälper dig visa smyckena på ett attraktivt sätt
 • Du kan få en egen, personlig @dagochnatt-mejl från vilken du kan sköta kommunikation med dina kunder – om du vill

När du är ute som homepartysäljare besöker du ofta värdinnor i deras hem eller på deras arbetsplatser. Som tack för att värdinnan bjudit in dig till sitt nätverk av potentiella kunder får hon en tackgåva. Som tackgåva låter du henne själv välja fritt ur sortimentet till en summa av 10 % av försäljningssumman för visningen. Denna gåva står vi för, men den måste beställas i webbshoppen. Om tackgåvans värde ej uppgår till 10 % av ordervärdet ersätts ej mellanskillnaden. Om tackgåvans värde överstiger 10 % av ordervärdet faktureras du det överskjutande.

Värdinnan får aldrig åläggas arbete i form av exempelvis packning av ordrar, du får inte heller ta någon avgift av värdinnan för till exempel körda mil. En visning med dag och natts produkter är alltid kostnadsfri och utan köptvång!

Du väljer själv om du vill att värdinnan samlar in pengar och du lämnar varje kunds beställning färdigpackad till henne på “traditionellt hemförsäljar-vis”.

Du kan också välja att låta varje kund få hemskickat sina produkter direkt från oss. Ta då betalt av kunden på plats, här rekommenderar vi att du använder Swish om du är bekväm med det. Därefter lägger du in beställningarna lista för lista och väljer “Skicka till annan adress” i kassan och anger kundens adress. Betala direkt eller om du faktureras så samlas dina beställningar på en faktura.

Observera att på det andra alternativet behöver du ta fraktkostnaden av kunden! 39 kr för beställningar under 500 kr, för beställningar över 500 kr står vi för frakten.

Ordern skickas därefter till kunden, spårbart med postens varubrev i mesta möjliga mån, be därför kunden att fylla i mejladress eller mobilnummer. Denna information anger du i rutan “Beställningsanteckningar (valfritt)“. Annars finns risken att du får en massa pling i din app när vi lägger in dina kunders beställningar.

Startkollektionerna kommer alltid att innehålla element som återkommer i kollektion efter kollektion, detta för att du ska kunna dra nytta av det inköp du gör när du börjar sälja hos oss.

Därutöver släpper vi normalt två större kollektioner om året, februari/september, men kan ibland också släppa specialare vid olika säsonger.  

Självklart är du inte låst till att bara ha homeparties!

Du får gärna sälja på egen webbplats eller via sociala medier och liknande, du får dock inte presentera dig på ett sätt så det framstår som om du är anställd eller ägare av dag och natt.

Ha med ett bord på den lokala torgdagen eller vårmarkanden, sälj på en after work eller bjud in till öppet hus. Ska du delta på något event där du kanske behöver fler antal av samma artikel så kontakta oss så sätter vi ihop ett paket

Vi kräver inte exklusivitet av dig. Vill du kombinera smyckena med försäljning av till exempel kläder eller hudvårdsprodukter står det dig helt fritt. Dock kan ju försäljningssumman påverkas om fler produkter konkurrerar om uppmärksamheten.

Självklart har vi heller inga invändningar om du säljer från ett annat smyckemärke. Du är en fri individ och en del av vårt dynamiska team av smyckekonsulter!

På samma sätt som vi inte kräver exklusivitet av dig kan inte heller du kräva exklusivitet av oss.

När en ny person köper sin startkollektion genomför vi inga kontroller av huruvida vi redan har smyckekonsulter på plats. Dessutom uppmuntrar vi dig som smyckekonsult att berätta om hur roligt och lätt det är (vilket vi hoppas att du också ska känna) för andra, läs mer under “Värva en vän”!

Detta är ju givetvis inget krav, men om du tipsar en vän som köper sitt startpaket och genomför uppstartsmöte eller e-kurs får du en rabattkod värd 500 kr när den du tipsat in lagt sin första order.

Rabattkoden kan användas på en egen order i webbshopen och kan enbart nyttjas av den person den är utställd till. Den kan inte växlas in mot pengar. Detta är också det enda du tjänar på att värva in en vän. Vi har valt att ha en högre rabatt för alla smyckekonsulter och en platt organisation istället för att bygga hierarkier där man tjänar pengar på andras arbete.

Vi är rädda om vårt varumärke och vill därför inte saluföras på följande sätt:

 • På loppmarknad
 • På billighetssajter som till exempel Fyndiq
 • Eller i övriga sammanhang vi anser kan skada vårt varumärke.

Vi förbehåller oss rätten att påtala när vi anser att vårt varumärke eller våra produkter visas på ett icke acceptabelt sätt, varvid vi förutsätter att åtgärd vidtas. Vid upprepade överträdelser som kommer till vår kännedom kan din användare stängas av.

Är du osäker över det forum du vill sälja i så ta kontakt med oss först!

Köper du kollektionen och genomför någon visning och kommer på att det här inte var riktigt din grej, så kan du inom 30 dagar från mottagandet av kollektionen (45 dagar från skickad order) mejla oss och berätta det och skyndsamt skicka tillbaka kollektionen. Notera dock att produkterna ska skickas tillbaka väl emballerade och i samma skick som du fick dem. Vi förbehåller oss rätten för avdrag för saknade eller förstörda smycken vid retur.

Redo att köra igång?!?

KUL!!!

Här hittar du startpaketet, om du är sugen på att sätta igång så klicka på Välj alternativ och gör dina val! När du tagit dig igenom kassan får du din inloggning och är igång!

Vi ses snart på ett uppstartsmöte!

Har du fler frågor?

Inga problem! Mejla till info@dagochnatt.se, eller ställ frågorna i formuläret.