Material: metaller

Vi använder olika metaller i våra smycken, alla är dock nickelfria.

Förutom de smyckena du hittar i vår äkta silver-kollektion eller i stål-kollektionen är metallerna ofta en legering, mässing, i botten och sedan överdragna – pläterade – i till exempel guld, silver, rhodium eller roséguld. Smycken med plätering klassas ofta som bijouterier då de inte består av solida, ädla metaller, till exempel guld eller silver. Alla pläterade metaller kan slitas, men om man tänker på hur man sköter sitt smycke kan man ändå få det att hålla sig fint länge. Bäst mår smyckena av att förvaras i ett annat rum än badrummet på grund av fukten, och genom att skyddas mot kemikalier som hårspray eller parfym.  

Guld

Alla våra guldsmycken är pläterade med äkta guld. Basen kan vara nickelfri mässing eller stål, beroende på vilken kollektion smycket finns i.

Rhodium

Rhodiumpläteringen är känd för att vara lite mer slitstark än till exempel silverpläteringen. Rhodium är en ädel metall som ger en extremt ljus och slitstark yta när den appliceras som plätering. Rhodium är en del av platinafamiljen av metaller och är i sig en av de sällsynta ädelmetaller som finns och är ganska kostsamt.

Silver

Berlock trassel 8mm

Silver-plätering ger en vacker, glansig och lite vidare färg än rhodium. Metallen är lite mjukare och används med fördel på finare detaljer där metallen måste vara följsam.

 

Roséguld

Blommor i cirkel

Roséguld är en variant av guld där “vanligt” gult guld blandas med koppar och silver för att uppnå den lite mer rosa-aktiga guldtonen.

Roséguld kan historiskt härledas ett par hundra år bakåt, men har väl egentligen blivit mer och mer populärt för “gemene man” på senare tid. En av anledningarna till populariteten kan vara att roséguldet är lite mildare i färgen och harmoniserar fint med de flesta hudtoner.

Vi tycker dessutom det blir jättefint att kombinera roséguld med silver/stål!